دسته‌بندی نشده

فروش و نصب آسانسور

در زمان قدیم بالا رفتن از پله معضلی بوده که بیشتر افراد با آن مشکل داشتند و به همین دلیل با پیشرفت علم انسان به فکر افتاد تا یک بالابری که برای رفت و آمد بین طبقات ابداع کند. با رواج آسانسور و بالابر در بسیاری از ساختمان های بلند و حتی مسکونی این معضل حل شد. نکته ای که باید بدانید این است که آسانسور یا بالابر ها چگونه کار می کنند و نصب می شود. امروز ما قصد داریم شما را با فروش و نصب آسانسور آشنا کنیم. با ما در این مقاله همراه باشید.

آسانسور چیست؟

آسانسور یک بالابر متحرکی است که به وسیله ی آن از طبقات بالا می روند و یا از طبقه بالا به پایین می آیند. آسانسور یکی از تجهیزات حمل و نقل عمومی است که جابجایی افراد یا کالا بین طبقات یک ساختمان آسان تر می کند. آسانسور یکی از ابتدایی ترین ماشین های ساخته شده به دست بشر است. اولین آسانسور باری قرقره ای در بیست و شش سال قبل میلاد اختراع شده است. در دراز مدت با رشد دانش علمی و فنی بشر توانسته مسیر های دشوار را با ساخت آسانسور های مختلف و متنوع طی کند. در قرون وسطی از آسانسور های مسافربری و باری در استحکامات نظامی برای جابجایی انسان و حیوانات استفاده گردیده است.

آسانسور چیست؟

انواع آسانسور

آسانسور های هیدرولیکی: این آسانسور ها معمولا از نظر قیمت نسبت به آسانسور های کششی ارزان تر و به صرفه تر است. آسانسور های هیدرولیکی بوسیله یک پمپ الکتریکی که مایع هیدرولیک را بر یک جک منتقل کرده و توسط پیستون در پایه حرکت می کند و راه اندازی می شود. معایبی برای این دستگاه وجود دارد که می توانیم به سرعت پایین و ناکار آمد بودن و غیر استفاده بودن در ساختمان و برج های بلند شاره کرد. این آسانسور های در مکان هایی که محدودیت ارتفاع برای ساختمان وجود دارد مناسب است مانند: اطراف فرودگاه ها یا ویلاهایی که سقف شیروانی دارند و می تواند انتخاب مناسبی باشد.ولی نصب این آسانسور ها باز هم شرایطی دارند که باید قطعات ان به درستی انتخاب شوند و به درستی طراحی و نصب گردد. در کنار معایب ان مزیتی که دارد این است که این آسانسور نسبت به آسانسور های کششی ایمن تر است.

آسانسور های کششی: این آسانسور ها سرعت بالاتری نسبت به آسانسور های هیدرولیکی دارند و به همین علت این گونه آسانسور های برای ساختمان های مرتفع و مدرن و بلند مناسب هستند. این نوع آسانسور ها معمولا حرکتی نرم تر و راحت تر نسبت به آسانسور های هیدرولیکی دارند. آسانسورهای کششی معمولا کاهش مصرف انرژی را دارند و این موضوع مربوط به استفاده از وزنه تعادل کابین است.اما همانطور که مشخص است آسانسور های هیدرولیکی نیاز به فشار و هل دادن کابین برای حرکت آن را دارند و در نتیجه انرژی بیشتری می خواهد. موضوعی که در آسانسور های کششی مهم است توجه به چک کردن سیم بکسل و فلکه به صورت منظم است. زمانی که آنها دچار پوسیدگی شود، کشش میان سیم بکسل و فلکه کاهش می یابد و دچار لغزش و لرزیدن می شوند که این موضوع باعث می شود کارایی آسانسور کاهش یابد و در صورت نادیده گرفتن، می تواند برای افراد خطر ساز باشد. آسانسور های کششی بر خلاف آسانسور های هیدرولیکی محدودیت ارتفاعات بیشتری دارند و کاربرد آنها در ساختمان های بسیار بلند نیز استفاده می شود.

مراحل نصب آسانسور

اولین نکته ای که در فروش و نصب آسانسور بسیار مهم می باشد این است که مراحل ان با دقت و منظم و صحیح انجام شود. نصب آسانسور کششی دارای قطعات زیادی می باشد و باید با دقت بالا نصب شود. معمولا در یک پک آسانسور کششی 60نوع قطعه های مختلف وجود دارد که همه ی این قطعات آسانسور را تشکیل می دهد. نصب آسانسور کششی دارای چهار مرحله می باشد. در اینجا این مراحل را برای شما شرح می دهیم.

 ریل آسانسور: ریل آسانسور یکی از قطعات مهم و اصلی در نصب آن می باشد که در هدایت کابین و جلوگیری از لرزش های افقی آن نقش به سزایی دارد. ریل های آسانسور اغلب به صورت شاخه های 5 متری با مقاطع مختلف (T5 T9 T16) با توجه به ارتفاع آن سرعت و ظرفیت آسانسور بکار گرفته می شود. ریل های به صورت پشت بند ، براکت و لقمه به صورت موازی نسبت به هم در چاه آسانسور نصب می شوند. همچنین ریل ها باید دارای سطحی صاف و بدن پیچ و تاپ باشند.

مراحل نصب آسانسور

قطعات آسانسور: بعد از نصب ریل آسانسور نوبت به نصب درب طبقات آسانسور می رسد. البته به این نکته باید توجه داشته باشید که این مراحل نیز باید با دقت بالا و تخصصی و البته پشت سر هم انجام شود. درب طبقات نیز برو روی محل ورودی کابین به طبقات نصب می شود. این قطعه و نصب آن باعث می شود امنیت برای کارکنان و نصابان آسانسور در حین نصب و سقوط آن ها به چاه آسانسور جلوگیری کند. پس برای نصب این قطعه باید با دقت و سر جای خود توسط متخصصان نصب شود. ساختار درب های آسانسور با هم متفاوت می باشد . معمولا درب های آسانسور به صورت درب لولایی یا ساده و درب های اتوماتیک مانند سانترال ، تلسکوپی ، آکاردئونی و… تولید می شوند. نصب درب آسانسور نیز مانند ریل آن از قطعات مهم و اصلی آسانسور محسوب می شود. نصب آسانسور کششی و درب آن با دیگر آسانسور ها متفاوت است و بعد از نصب درب ، نصب قطعات مکانیکال و بعد از آن نصب و راه اندازی قطعات الکتریکال انجام می شود. همچنین باید توجه داشت این مراحل باید به نوبت و پشت سرهم با دقت انجام شود.

نصب قطعات: در این مرحله برای نصب آسانسور به نصب قطعات مکانیکال که چند مورد مهم ان می توان به موتور ، سیم بکسل ، گاورنر سقوط و… اشاره کرد انجام می شود. از دیگر قطعات مکانیکال آسانسور کششی می توان به فلکه هرز گرد ، قلاب سر بکسل ، وزنه بتنی ، کابین ، کرپی ، گارد سیم بکسل ، لاستیک زیر موتور ، پیچ موتور اشاره کرد. همانطور که گفتیم باید تک تک این قطعات با دقت و به نوبت در محل مورد نظر نصب شود. نکته ای که در این باره مهم می باشد دقت . تخصص در این زمینه می باشد. نصاب هایی که متخصص و باتجربه هستند با سرعت بالا و با دقت کامل قطعات را در محل خود نصب می کنند. در واقع موتور قلب آسانسور می باشد و باید با دقت نصب شود. محل نصب این قطعه موتور خانه است. در صورتی که در آسانسور های کششی مکانی برای موتور خانه نبود ، موتور در فضای کوچک و در چاه آسانسور نصب می شود. موتور آسانسور به صورت تک سرعت ۳VF و دو سرعت AC2 ساخته می شوند.

عوامل موثر بر قیمت آسانسور

ظرفیت آسانسور: یکی از عواملی که در بهای آسانسور نقش مهمی دارد ظرفیت آسانسور می باشد. همچنین ظرفیت آسانسور بر روی تمامی عوامل مانند نصب و آماده سازی چاه و اسکلت و ابزار های الکتریکی و مکانیکی آسانسور تاثیر می گذارد. ظرفیت آسانسور بر اساس ابعاد چاهک آسانسور تعیین می شود. در واقع هر چه ظرفیت آسانسور بالا باشد نیاز به امکانات و تجهیزات بیشتری دارد که این گونه بر روی هزینه آسانسور تاثیر می گذارد.

تعداد توقف: یکی از عوامل دیگر در قیمت آسانسور تعداد ایستگاه های آن می باشد به گونه ای که هرچه تعداد ایستگاه در آسانسور بیشتر شود برخی قطعات مورد استفاده در آن بیشتر می باشد. برای مثال می توان گفت که در یک آسانسور چهار طبقه ای 25 متر تراول مورد نیاز می باشد و در آسانسوری که هشت طبقه می باشد 37 متر تراول کابل مورد نیاز است. البته باید این نکته را در نظر داشت که نصب و راه اندازی آسانسور در یک ساختمان در حال ساخت با نصب آسانسور در یک ساختمان قدیمی بسیار متفاوت می باشد که از جهت هزینه های بستر های مورد نیاز تفاوت دارد و هم نوع تجهیزات با توجه به عمر ساختمان متفاوت است. آسان ترین راه فروش و نصب آسانسور در زمان ساخت می باشد. اغلب برای ساختمان های قدیمی با توجه به ابعاد کمتر آن از آسانسور های هیدرولیکی استفاده می شود.

نگهداری آسانسور

نگهداری از آسانسور

هدف از اینکه از آسانسور خود نگهداری کنید و در صورت خرابی آن را تعمیر کنید این است که از به خطر افتادن جان افرادی که از آسانسور استفاده می کنند جلوگیری شود و موجودات زنده و بهداشت ایمنی محیط زندگی در هنگام انتقال کالا توسط آسانسور می باشد. تعمیر و نگهداری و بازرسی دوره ای و سالانه آسانسور ها باید توسط شرکت هایی که در این زمینه خدمات ارائه می دهند انجام شود. شرکت های ارائه دهنده ی خدمات آسانسور و تعمیر و نگهداری آن باید طبق مقررات درج شده در آیین نامه باشد و دارای تجهیزات لازم باشد. در زمانی که قرارداد برای نگهداری و تعمیر آسانسور انجام می شود باید کارهایی که در آن ذکر شده را انجام دهند و باید این موارد را رعایت کنند.

کلام آخر

همانطور که گفتیم فروش و نصب آسانسور نیاز به یک برنامه ریزی دقیق و سازماندهی شده می باشد که در یک پروسه ی زمانی می باشد. ممنونم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم بیشتر با فروش و نصب آسانسور آشنا شده باشید.


آیا سوالی دارید؟

برای دریافت مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید.

سرویس آسانسور فراز بام ماهان

شرکت فراز بام ماهان با کادری متخصص و مجرب و با بیش از سالها تجربه در زمینه تولید و واردات قطعات  طراحی و فروش کلیه اقلام آسانسور همواره تلاش کرده است. تا در جهت رضایت هرچه بیشتر مشتریان گرامی با کیفیت ترین اقلام مذکور را با قیمت مناسب ارائه نماید .شرکت فراز بام علاوه بر فروش محصولات در زمینه های آسانسور  به پشتیبانی سرویس و نگهداری آسانسور نیز فعالیت می کند.

اطلاعات تماس

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه: ۸:۰۰ – ۱۰:۰۰

پنج‌شنبه: :8:00-14:00

جمعه: با شماره همراه تماس بگیرید.

طراحی و بهینه سازی سایت: آوش وب

Call Now Button