مقالات

علت توقف آسانسور بین طبقات چیست ؟

علت توقف آسانسور

یافتن علت توقف آسانسور بین طبقات جزو نکات بسیار مهم در تنظیمات آسانسور است  با توقف آسانسور بین طبقات در هنگام سوار شدن یا بیرون آمدن ممکن است اتفاق ناگواری رخ دهد . یکی از رایج ترین مشکلات در آسانسور ها اختلاف سطح کابین و سطح طبقه است که تنها یک سرویسکار متخصص از عهده این مشکل بر می آید .

یکی از عمده ترین مشکلات آسانسور همین توقف نادرست آن است . بسیاری از افراد در حین ورود متوجه این مشکل نمی شوند و در حین خارج شدن از کابین دچار حادثه می شوند . با دیدن این مشکل تنها باید با شرکت خدمات دهنده طرف قرارداد تماس گرفته و موضوع را به آن اطلاع دهید .

این این مشکل برای شما پیش آمد بهتر است خونسردی خود را حفظ کنید . سپس به مدیر ساختمان اطلاع دهید و مدیر ساختمان باید با شرکت مربوطه تماس بگییرد و از آن ها کمک بخواهد .

ببه گفته برخی از متخصصان و نصابان این مشکل ممکن است به تنظیم نبودن ترمز ها و یا تنظیم نبودن تابلو ها مرتبط باشد . که با بررسی دقیق سرویسکار متخصص این مشکل رفع خواهد شد .

نکات مهم برای رفع این مشکل

یکی از مواری که باید در رفع مشکل و علت توقف آسانسور بین طبقات به آن توجه نمود ، نوع موتور آسانسور است . اول باید نوع موتور بررسی شود .

به طور معمول از دو نوع موتور تک سرعته و دو سرعته جهت راه اندازی آسانسور استفاده می شود . عملکرد این دو موتور با هم متفاوت است . اینطور که نوع تک سرعته موتور آسانسور دارای یک دور سرعت می باشد . موتور تک سرعته آسانسور حرکت خود را به آرامی شروع کرده و به تدریج بر سرعت خود اضافه می کند تا به سرعت نامی خود برسد و با نزدیک شدن به طبقه مورد نظر کم کم سرعت خود را کاهش داده و با نرمی و بدون لرزش کابین را نگه می دارد اما موتور دوسرعته دارای دو دور سرعت تند و کند می باشد که در شروع حرکت با دور تند به یکباره سرعت را افزایش داده و با نزدیک شدن به طبقه مورد نظر یکباره تغییر دور داده و آسانسور را نگه می دارد . که عمدتا این نوع توقف با لرزش و تکانه همراه است .

معمولا سرویسکار متخصص و باتجربه بهتر از افراد متفرقه می تواند علت توقف آسانسور بین طبقات را پیدا و آن را رفع کند . توصیه می شود خودسرانه به رفع مشکل نپردازید و حتما به شرکت نگهداری آسانسور طرف قرارداد موضوع را اطلاع دهید .

نکات مهم برای رفع این مشکل

بررسی علت توقف آسانسور بین طبقات

همانطور که اشاره شد استفاده از موتور های تک سرعته موجب عملکرد نرمال آسانسور می شود اما استفاده از موتور های دوسرعته شروع حرکت و توقف کامل آسانسور را با لرزش و تکانه همراه می کند ، بنابراین در صورت بکاربردن موتور های دو سرعته در زمانی که کابین سنگین باشد، کابین آسانسور کمی پایین تر از سطح طبقه مورد نظر می ایستد .

اگر کابین خالی باشد ، حالت عکس اتفاق می افتد یعنی کابین بالاتر از سطح طبقه متوقف می شود . اما راه حلی هست که می توان با آن این مشکل را رفع نمود و آن هم نصب ترمز های قوی و حساس در آسانسور است . قبل از هر چیز باید دانست که تمامی آسانسور ها از یک نوع سنسور جهت تشخیص طبقات و مکان ایستادن استفاده می کنند.

در همه آسانسورها بر روی ریل ها دو سری آهنربا جهت توقف آسانسور در طبقه درست و پیدا کردن مکان درست برای استادن آسانسور نصب می شود . سنسوری هم بر روی آسانسور قرار می گیرد که با عبور از آهنربا پیام توقف آسانسور را به تابلو ارسال می کند . حال باید توجه داشت که اگر ترمز های آسانسور بیش از حد استاندارد سفت شده باشند ، کابین قبل از رسیدن به طبقه مورد نظر متوقف می شود و اگر ترمز ها قوی عمل نکنند ، کابین بعد از رد کردن سطح طبقه می ایستد . در هر دو حالت آسانسور در بین طبقات متوقف می شود ، برای همین باید ترمز ها را بصورت دقیق تنظیم نمود .

علت دیگر توقف کابین بین طبقات

نوع موتور : برای بررسی علل این مشکل ابتدا باید با انواع موتور آسانسور آشنا شویم. عموماً موتور آسانسورها به دو دسته تک‌سرعته و دوسرعته تقسیم می‌ شوند . کادر علت هم‌تراز نشدن کابین آسانسور را باید با بررسی موتور آسانسور بشناسیم . دو نوع آسانسور داریم : تک‌سرعته و دوسرعته .

موتور آسانسور تک‌ سرعته : «موتور آسانسور تک‌سرعته» عمدتاً به موتور آسانسورهایی می‌گویند که سرعت حرکتشان به‌صورت تدریجی از زمان حرکت افزایش می‌یابد تا به سرعت مشخصی برسد و در زمان توقف آسانسور ، شروع به کم کردن سرعت تا توقف کامل آسانسور می‌ کند .

موتور آسانسور دوسرعته : این دسته از موتورهای آسانسور ، مثل موتور کولر آبی، تنها دارای دو سرعت هستند که با سرعت ابتدایی شروع به حرکت کرده و سپس به سرعت دوم می‌ رسند . هم‌چنین در زمان توقف نیز از سرعت دوم به سرعت اول رسیده و متوقف می‌ شوند . آسانسورهایی که از موتور دوسرعته استفاده می‌ کنند ، به دلیل تغیرات ناگهانی سرعت موتور آسانسور در هنگام ایستادن و راه افتادن ، دچار لرزش می‌ شوند .

تاثیر نوع موتور آسانسور بر تراز بودن کابین آسانسور با سطح طبقات : همان‌طور که در قسمت بالا نیز اشاره شد ، آسانسورهایی که با موتور دوسرعته کار می‌کنند در هنگام ایستادن دچار لرزش می‌شوند که همین عامل باعث می‌شود که در صورت سنگین بودن کابین آسانسور، کابین آسانسور در پایین‌تر از سطح توقف کابین آسانسور بایستد و در هنگام خالی بودن کابین آسانسور ، کابین آسانسور بالاتر از سطح توقف کابین آسانسور بایستد . اما می‌ توان این مشکل را با نصب ترمزهای قوی و حساس در آسانسور جبران کنیم .

تنظیم بودن ترمزهای آسانسور : همه آسانسورها از یک نوع سنسور برای تشخیص طبقات و مکان ایستادن خود استفاده می‌کنند. ساختار این سنسورها به صورتی است که دو سری آهنربا بر روی ریل‌ها قرار می‌گیرد؛ یک سری برای ایستادن آسانسور در طبقه درست، و سری دیگر برای پیدا کردن جایگاه درست برای ایستادن آسانسور در طبقه است. بر روی آسانسور نیز سنسوری قرار می‌گیرد که با عبور از آهنربا پیام ایستادن را به تابلو فرما ارسال می‌ کند .

در این میان اگر ترمزهای آسانسور بیش از اندازه سفت باشند ، آسانسور قبل از رسیدن به سطح طبقه متوقف می‌ شود و در مقابل ، اگر ترمزها قوی عمل نکنند ، آسانسور سطح طبقه را رد می‌ کند . در هر دو صورت ، آسانسور تراز نمی‌ ایستد ؛ پس می‌ توان گفت یکی از راهکارها تنظیم کردن ترمزهای آسانسور است . یکی از راهکارهای تراز کردن سطح کابین آسانسور و سطح طبقه تنظیم کردن موتورهای آسانسور است .

علت دیگر توقف کابین بین طبقات

تنظیم بودن سیستم حرکتی و تابلو فرمان : همان‌طور که در قسمت بالا اشاره شد ، توقف آسانسور به وسیله سنسورهای نصب‌ شده بر روی کابین آسانسور و آهنرباهای روی ریل آسانسور انجام می‌ شود ؛ به طوری که با عبور کردن آسانسور از مقابل آهنربای طبقه مورد نظر ، پیغامی برای ایستادن آسانسور به تابلو فرمان فرستاده می‌ شود . در این مکانیزم ، هرگونه اختلالی در رسیدن پیغام به تابلو فرمان و اجرای فرمان توسط دستگاه‌های مکانیکی باعث می‌ شود که کابین آسانسور هم‌ سطح طبقات قرار نگیرد . این اشکالات را می‌توان با تنظیم کردن تابلو فرمان و یا جا‌به‌جا کردن آهنربایی که برای ارسال فرمان توقف بر روی ریل قرار گرفته جبران کرد.

برای تنظیم کردن آهنربا باید یک نفر درون کابین آسانسور و نفر دیگر در چاه آسانسور باشد تا بتوانند با جا به جا کردن آهنربا کابین آسانسور را با سطح طبقات تراز کرد . 

تشخیص مشکل را به سرویسکار با تجربه بسپارید : معمولاً تشخیص علت تراز نشدن آسانسور و راهکار مناسب با آن کار آسانی برای یک سرویسکار باتجربه است ، سرویسکاری که به مدد سال‌ها تجربه و سروکار داشتن با آسانسورها به‌خوبی رفتار آنها را می‌ شناسد و با هر نشانه‌ای به علت اختلال در عملکرد آن پی می‌ برد .

هنگام گیر افتادن در آسانسور چه کنیم ؟

پیش از هر چیز ، آرامش خود را حفظ کنید . چند نفس عمیق بکشید و بدن خود را شل کنید تا بتوانید درست تصمیم بگیرید که هنگام گیر افتادن در آسانسور چه کنیم . اگر در آسانسور تنها نیستید ، وحشت شما دیگران را نیز نگران خواهد کرد ، و هنگامی که چند فرد وحشت ­‌زده در شرایط بدی قرار می­‌ گیرند ، ممکن است بعضا کارهای خطرناکی انجام دهند .

  • ترس از اتمام اکسیژن : آیا وقتی می­‌پرسید هنگام گیر افتادن در آسانسور چه کنیم ، می‌ ترسید اکسیژن تمام شود و نتوانید نفس بکشید؟ نگران نباشید . دیوارهای کابین آسانسور در مقابل هوا به طور کامل ایزوله نیستند . این یعنی که هوا به داخل کابین وارد شده و هرگز با کمبود اکسیژن مواجه نخواهید شد .
  • ترس از سقوط آسانسور : بسیاری از افراد هنگامی که می ­‌پرسند اگر در آسانسور خراب گیر افتادیم چکار کنیم ، در واقع نگران سقوط آسانسور هستند . در مورد سقوط آسانسور نیز جای نگرانی نیست . سیستم ترمز اضطراری آسانسور سیستمی مکانیکیست و از کار نخواهد افتاد . سیم بکسل‌ هایی که آسانسور را جابه‌جا می‌ کنند نیز بسیار محکم هستند . هنگام طراحی این سیم‌ ها ضرایب اطمینان بالایی برایشان در نظر گرفته می‌ شود و امکان پاره شدنشان چیزی نزدیک به صفر است . حتی در صورت پاره شدن و یا بریده شدن سیم‌ بکسل‌ ها در آسانسور ترمزهایی به نام پاراشوت وجود دارد که که از سقوط آسانسور جلوگیری می‌ کند .
  •  برق اضطراری آسانسور : اگر گیر کردن آسانسور به خاطر قطع شدن ناگهانی برق باشد و آسانسور به سیستم برق اضطراری مجهز باشد جای نگرانی نیست . برق اضطراری آسانسور به کمک آسانسور آموده و آسانسور می­تواند شما را در اولین طبقه پیاده کند . اگر زمانی قصد ساخت آپارتمان داشتید ، هنگام خرید آسانسور از وجود برق اضطراری آسانسور و سیستم آن اطمینان حاصل کنید .
  • تاریک بودن کابین : اما اگر سیستم برق اضطراری وجود نداشته باشد ، برق برود ، و کابین تاریک باشد ، هنگام گیر افتادن در آسانسور چه کنیم؟ در این حالت می‌ توانید چراغ قوه تلفن همراه‌تان استفاده کنید . اما توجه داشته باشید که در چنین شرایطی به موبایل‌ تان نیاز پیدا خواهید کرد . پس چراغ قوه گوشی را برای مدت طولانی روشن نگه ندارید تا باطری گوشی تمام نشود . با روشن شدن آسانسور می‌توانید دکمه‌ها را ببینید و درک بهتری از موقعیت فعلی‌تان در آسانسور پیدا کنید .

هنگام گیر افتادن در آسانسور چه کنیم ؟


آیا سوالی دارید؟

برای دریافت مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید.

سرویس آسانسور فراز بام ماهان

شرکت فراز بام ماهان با کادری متخصص و مجرب و با بیش از سالها تجربه در زمینه تولید و واردات قطعات  طراحی و فروش کلیه اقلام آسانسور همواره تلاش کرده است. تا در جهت رضایت هرچه بیشتر مشتریان گرامی با کیفیت ترین اقلام مذکور را با قیمت مناسب ارائه نماید .شرکت فراز بام علاوه بر فروش محصولات در زمینه های آسانسور  به پشتیبانی سرویس و نگهداری آسانسور نیز فعالیت می کند.

اطلاعات تماس

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه: ۸:۰۰ – ۱۰:۰۰

پنج‌شنبه: :8:00-14:00

جمعه: با شماره همراه تماس بگیرید.

طراحی و بهینه سازی سایت: آوش وب

Call Now Button